NIEUWS EN ACTIVITEITEN

 

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek
Ondertekening intentieverklaring

Basisschool De Kreek en De Maatjes Kinderopvang ondertekenen intentieverklaringDe directeuren van kinderopvang De Maatjes en basisschool De Kreek hebben onlangs een intentieverklaring ondertekend waarin ze aangeven samen te willen werken aan een kindcentrum voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar.

Klik hier om het hele artikel in de Bergse Bode van 24 mei jl. te lezen, klik op de foto voor een vergroting.

 

 

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek
Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs

Kreek en De MaatjesOp maandag 18 mei a.s. om 15.30 uur ondertekenen de directeuren van basisschool De Kreek en De Maatjes Kinderopvang een intentieverklaring om samen een kindcentrum te ontwikkelen voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar.

Klik hier om het hele artikel te lezen, klik op de foto voor een vergroting.

 

 Plaatina juni 2014  Plaatina maart 2014Plaatina december 2013Plaatina september 2013Plaatina maart 2013 Plaatina junit 2013

Een tweede taal leren is een cadeau voor het leven

Kinderen kunnen Engels leren vanaf de leeftijd van 2 bij English Just 4 Kids.

Hoe wordt dit gedaan? Aan de hand van actuele thema’s en een methode special ontwikkeld voor jonge kinderend krijgen de kinderen op een spelenderwijs Engels. Met gebruik van muziek, spelletjes en liedjes kunnen de kinderen makkelijk woorden leren met een goed uitspraak. Als het leuk is (en dat vinden wij het meest belangrijk) dan leren de kinderen zonder moeite een tweede taal.

 

Er zijn verschillende methodes op de markt, wij gebruiken “Cheeky Monkey” uitgever McmIllan.

Cheeky Monkey is een drie-niveau cursus voor zeer jonge kinderen. The central character is Cheeky Monkey, a lively and fun-loving monkey who gets involved in all kinds of adventures and community-focused activities. De centrale figuur is Cheeky Monkey, een levendige en vrolijke aap die verwikkeld raakt in allerlei avonturen en community-gerichte activiteiten.

The Cheeky Monkey puppet and the stories and songs of the course help young children relate Cheeky’s adventures to their own lives and experiences and become truly involved in learning the language. De Cheeky Monkey poppen en de verhalen en liederen van de cursus helpen jonge kinderen betrokken te raken met Cheeky de avonturen van hun eigen leven en ervaringen en worden echt betrokken bij het ​​leren van de taal.

Waarom Engels leren op deze leeftijd?

o   Hoe jonger het kind hoe makkelijker het is om de taal te leren. Het leren van en andere taal heeft ook een positief effect op het leren van de moedertaal

o   Op deze leeftijd wordt het Engels leren een vermakelijk spel.

o   Op basis van de nieuwste taal en psychologisch onderzoek, op die leeftijd, blijkt dat kinderen zijn in principe “geprogrammeerd” zijn om een taal te leren. Het is de beste tijd om talen te leren in het algemeen; in het latere leven wordt de ontwikkeling van de spraak-centra in de hersenen gesloten!

Reacties gesloten