Intake en wendagen

Intakegesprek
Ongeveer twee weken voor de plaatsingsdatum wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Centraal in het intakegesprek staat de uitwisseling van informatie over de verzorging, opvoeding en het karakter van uw kind. Waar wordt uw kind vrolijk van? Hoe wil het graag gaan slapen, bijvoorbeeld met of zonder knuffel? Wat zijn uw wensen? Alle zaken die van belang zijn voor u en uw kind willen we graag horen zodat we één en ander goed op elkaar kunnen afstemmen en uw kind zich snel veilig voelt bij ons.

Op deze dag bent u ook van harte welkom om kennis te maken met de pedagogisch medewerksters en de andere kinderen in de groep.

Wendagen
De eerste dagen naar de kinderopvang zijn voor uw kind maar ook voor u een hele ervaring. U moet het gevoel hebben dat uw kind in goede handen is en dat u het met een gerust hart kan achterlaten bij De Maatjes Kinderopvang. Vanzelfsprekend moet uw kind wennen aan de nieuwe omgeving, de pedagogisch medewerkster en de andere kinderen. Ook is het belangrijk dat de pedagogisch medewerkster een goed beeld krijgt van uw kind.

Deze periode is heel belangrijk voor een goede start, wij gaan hier dan ook heel zorgvuldig mee om. Ieder kind is anders, en omdat de één meer tijd nodig heeft om te wennen dan de ander stellen we graag in overleg met u het aantal wendagen vast. Deze vinden meestal plaats in de weken voor de plaatsing.

Reacties gesloten