Buitenschoolse opvang Bergen op Zoom

Uw kind is tussen de 4 en 12 jaar

De opvang van schoolkinderen heeft een heel eigen karakter. De tijd na school is de vrije tijd van uw kind en activiteiten moeten in balans zijn. Je kunnen ontspannen en gezelligheid zijn even belangrijk als ontdekken en doen. Onze kinderen weten vaak heel goed wat ze willen doen op de buitenschoolse opvang en we geven ze dan ook veel inspraak in het programma. Regelmatig zijn er kindervergaderingen waar hun idee├źn worden besproken.

We bieden uw kind verschillende activiteiten aan, bijvoorbeeld zwemmen, kunst maken, Engels leren, street dance, toneel (op een echt podium), techniek, kinderyoga, tekenles, koken met onze kok, enzovoort. Kinderen van buitenschoolse opvang Bergen op Zoom De Maatjes vinden de opvang Cool, Vet, Gaaf! Met dat compliment zijn we heel blij.

Vies worden
Kliederworkshops, van een heuvel afrollen, moddertaartjes of moddersoep maken, zomaar een paar dingen waar kinderen zorgeloos van kunnen genieten. Het zit gewoon in kinderen om vies te worden, het appelleert aan een oergevoel. Daarom trekken wij er regelmatig op uit, lekker de natuur in, klimmen in bomen, kliederen en ravotten.

Wat wij uw kind garanderen
De natuur in
Samen koken
Samen eten
Zwemmen
Knutselen
Muziek maken
Kinderpanel
Themafeesten
Street Dance
Toneel
Sport en spel
Tekenlessen
Kinderyoga
Spelenderwijs Engels leren.

Inrichting groepsruimten
We moedigen de kinderen aan om op onderzoek te gaan en ervaringen op te doen. Onze locatie is zo ingericht dat er alle ruimte is om bijvoorbeeld vrij te kunnen spelen, knutselen, dansen, koekjes te bakken, spelenderwijs aan de slag te gaan met de Engelse taal en noem maar op. Voor de wat oudere kinderen hebben we een speciale 8+ ruimte waar ze lekker kunnen ‘chillen’. En natuurlijk gaan we ook regelmatig naar buiten, de wijk of de natuur in, naar de speeltuin of het strandje.

Halen en brengen
Tijdens deze momenten neemt de pedagogisch medewerkster rustig de tijd om met u zaken rondom uw kind te bespreken die u of zij van belang vindt en ook de leuke momenten van die dag worden graag gedeeld.

Jaarlijkse oudergesprekken
Eenmaal per jaar zijn er ouderavonden waarbij wij in een uitgebreid gesprek het welbevinden van uw kind met u bespreken. Mocht u eerder of tussendoor behoefte hebben aan een dergelijk gesprek dan kan dit natuurlijk altijd.

Reacties gesloten